16 januari 2024

Midlife update voor PC Rielerenk in Deventer

In opdracht van Dimence Groep gaan wij in een ketenpartnerschap de midlifeupdate van de locatie PC Rielerenk in Deventer realiseren. De verwachting is dat de verbouw eind december 2024 gereed is.

Rielerenk 900x313

De PC Rielerenk is een locatie van Dimence Groep waarin psychiatrische zorg wordt geboden aan verschillende doelgroepen. Het gebouw bestaat uit twee bouwlagen: een souterrain en een begane grond. Het hart van het gebouw kenmerkt zich door veel lichtinval en grote vides. PC Rielerenk is verbonden met het Deventer Ziekenhuis.

In 2024 krijgt het gehele gebouw een midlife update waarmee de locatie voor de komende 15-20 jaar weer up to date is. Dit betekent onder meer de aanpak van een aantal knelpunten rondom luchtbehandeling, klimaat en geluid. Daarnaast wordt de locatie ook verduurzaamd door het uitvoeren van de verplichte erkende maatregelen en het plaatsen van zonnepanelen. Esthetisch krijgt de binnenkant ook een update. De gehele locatie wordt volgens ontwerp van een interieurarchitect voorzien van mooie frisse kleuren op de wanden, nieuwe stoffering en nieuw meubilair. Het ketenmanagement en delen van de advisering wordt door OOG Vastgoedadvies uitgevoerd.

Bijzonder aan dit project is dat de renovatie wordt uitgevoerd terwijl het gebouw operationeel blijft, en daarmee de cliënten gebruik moeten kunnen blijven maken van alle faciliteiten. Dit vergt van alle ketenpartners flexibiliteit, nauwe samenwerking en vakmanschap.

Deze uitdaging wordt samen in een ketenpartnerovereenkomst gerealiseerd met Van Wijnen, Iedema, Unica en PET projectinrichters. Uiteraard maken ook de opdrachtgever Dimence Groep en adviseur OOG Vastgoedadvies deel uit van de totale keten.